Dacă vrei să vezi Crăciunul...give a try with the heart.





De Crăciun ai voie să te îndopi cu prăjiturile bunicii, dar nu ai voie să nu crezi în miracole. Ai voie să  plângi, dar nu ai voie să te plângi. Ai voie să plângi, dar nu ai voie să nu fi adunat în lacrimile tale toată speranța lumii. Ai voie să fii tot ce vrei tu să fii, mai puțin  răutăcios, pesimist, lipsit de încredere, fără credință  în miracole, iubire și bunătate. Ai voie să stai singur, dar nu ai voie sa nu știi că în seara de Crăciun nimeni nu e singur. Nu ai voie să nu știi că porți cu tine, și în tine familia din care faci parte, și chiar dacă vreunul e departe, Dumnezeu are grijă de fiecare-n parte. E Crăciun, și ai voie să fii mai bun, să fii tu, să fii tot ceea ce ți-ai dorit tot anul să fii, dar nu ai avut curaj, nici timp. Dacă ziua de Crăciun se împarte între mami și tati, trebuie să știi că mami și tati nu își împart niciodată copiii, chiar dacă nu mai împart același acoperiș deasupra capului. Sau, dacă vreunul dintre ei este departe, să știi că te iubește de un infinit de ori înmulțit cu distanța kilometrilor ce vă despart.
De Crăciun imposibilul devine posibil, și cu fiecare luminiță  aprinsă, cu fiecare lumânare care arde, cu fiecare stea înălțată în varful bradului, pentru care  copilul din tine era ridicat să o agațe acolo, cu fiecare înger  plecat din casă noastră, și coborât  din cer pe pământ în sufletele noastre, Crăciunul devine un miracol, devine tot ceea ce nu se poate descrie în cuvinte, dar se poate simți în suflet, pentru ca : "Nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul este invizibil pentru ochi." Pentru că doar cei de iși doresc pot spera, pentru că doar cei ce speră trăiesc minunile, pentru că doar cei ce trăiesc  minunile poartă în sufletul lor magia Crăciunului, pentru că doar cei ce poartă în ei magia Crăciunului o pot împrăștia și restul anului în jurul lor. Oricât de greu ți-ar fi să crezi în miracole, trebuie să știi că, Dumnezeu are pentru fiecare miracolul lui de Crăciun, poate că mama vine acasă, poate că te împaci cu un fost prieten de care îți era dor din tot sufletul, poate printre mii de îmbrățișări are loc mult-așteptatul sărut sub vâsc, poate părinților le vin copiii acasă, poate ne regăsim speranța și învățăm  să trăim frumos, poate întreaga familie se reunește în jurul bradului pe care l-ai împodobit singur și trist,  poate că....trebuie doar să crezi în miracolul tău de Crăciun! Trebuie să crezi, pentru că nu e vorba de o simplă sărbătoare, Crăciunul  reprezintă speranțele lumii întregi adunate într-un borcănel magic,  reprezintă sufletele rănite care și-au găsit vindecare o dată cu minunea nașterii.                           


 Crăciunul mai este și ...despre copiii  care au așteptat un an să fie alături de familia lor, 
și iată-i! Sunt în sfârșit toți în jurul bradului. Dar..mai este și despre cei a căror familie nu s-a putut reuni în jurul bradului, poate că nu Crăciunul ăsta, poate nu... pentru ca următorul Crăciun să vină cu mai multe minuni. 
Crăciunul e despre toate drumurile care duc acasă, despre iertare din cea mai adâncă cămăruță posibilă a sufletului tău, despre împăcare, despre mirosul de brad și portocale, despre minunile de zi  cu zi din viața noastră , minuni pe care tot anul nu am fost capabili să le observăm.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce să nu fii profesor în Romania?:)

Iubirea la 18 ani

Ne despărțim, îți las ție amintirile.