Scrisoarea copilului erou către viitorii părinți.

"Family means nobody gets left behind.... or forgotten."

Dragi  viitori părinți, sau chiar actuali, dacă nu e prea târziu să mă adresez și vouă. Poate unii dintre voi sunteți eroii copiilor voștri, pentru asta tot respectul, în schimb pentru cei ce le tăiați aripile, permiteți-mi să vă spun că respectul vi-l ofer cu o oarecare reținere. Pentru cea din urmă categorie am un mesaj... un mesaj plin de determinare, de ambiție, de visuri ale căror aripi au fost tăiate înainte  de a li se oferi măcar șansa să se înalțe, de orgolii călcate în picoare, de guri închise de o palmă, de mame chinuite de incapacitatea unora de a iubi, de țipete transformate în nopți nedormite, și de certuri devenite  destine pierdute.






Copilul e rodul iubirii, a  iubirii dintre el și ea, și cu toate astea,  binele lor e mai presus de binele lui. Binele comun e complet uitat când vine vorba de binele copilului, de ce  orgoliile personale sunt mai presus chiar și de o binecuvântare, rod al iubirii...?! 
De ce voi, viitori părinți nu realizați că atunci când doi oameni se iubesc, mai presus de toate e binele familiei, nu orgoliul idiot al unuia dintre voi ... de ce!? De ce nu renunțați la a fi mândri, de ce nu lăsați mai mult de la voi, de ce vă iubiți, daca nu de dragului unuia  față de celălalt, și totodată de dragul copiilor?!
Pay attention... cel mai frumos băiat e  băiatul mamei, și cea mai frumoasă fata...e fata tatei....cu toții  sunt frumoși evident, dar când lipsește mama sau tata...lipsește o parte din frumusețea sufletului lor...care nu se mai poate reflecta în frumusețea copilului.
Există speranță pentru fiecare  copil de mâine prin fiecare dintre noi, noi cei care promitem să iubim sincer și sperăm să fim iubiți.
Poate că nu trebuia să vă numesc întocmai părinți, sau poate nu vă puteți numi mamă și tată, dar trebuiau denumite și aceste doua roluri parentale sub un generic comun...și trebuia să vă numesc cumva.
Așadar, dragi viitori părinți, nu vă limitați, fiți mame și tați adevarați !


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce să nu fii profesor în Romania?:)

Iubirea la 18 ani

Ne despărțim, îți las ție amintirile.